top of page

Innlandsturer til vakre Bringsvær i Hægeland.

 

Da vi startet Handicus, hadde vi et fast opplegg for turene i skog og mark. Etter hvert som tiden har gått, har vi imidlertid sett viktigheten av å tilpasse seg den gruppen gjester, som er med på tur. Med det menes at vi gjerne planlegger turene sammen med gjestene, slik at opplevelsene blir spesialtilpasset den aktuelle gruppen. På denne måten blir turen og opplevelsene med oss størst mulig for den enkelte.

Vi fokuserer på gode opplevelser og nærhet til naturen; uansett bevegelseshemming.

 

I 2015 vil innlandsturene gå til Hægeland i Vennesla kommune. Her vil vi - uansett opplegg, ha hovedbase på Bringsvær leirskole ved Røynelandsvannet.

Bringsvær leirskole er en svært flott plass, som egner seg godt til overnatting for både bevegelseshemmede og funksjonsfriske.

 

Ved Røynelandsvannet har vi tilrettelagt et uteområde spesielt med tanke på rullestolbrukere. Denne plassen vil være utgangspunkt for fisking, bading og padling i Røynelandsvannet under opphold i regi av oss.
På plassen finner man også tilrettelagt toalett. Det gjør at man ikke trenger å bekymre seg for

dobesøkene, selv om man i høyeste grad er i naturen.

Under turene stiller vi med tilrettelagte båter og kanoer, for dem som har lyst til å prøve padling.

Båtene er flatbunnede med plass til rullestoler og i tillegg utstyrt med lydløs elektrisk motor. Nettopp dette med lydløsheten gjør at man kommer tett på både fugler og dyr. Dessuten er det fantastisk å gli utover vannet, mens man kan prate rolig med de andre i båten.
Flyte- og fiskeutstyr låner du av oss, sånn at du ikke tenger å gjøre store innkjøp før turen.

 

I tillegg til det som allerede er nevnt, har vi en rekke andre aktivitetstilbud på Bringsvær. Pil og bue skyting, luftgeværskyting,  ballspill, boccia, turløyper, quizer og masse annet, er populære aktiviteter på turene våre. Det mest populære tilbudet er nok likevel en tur på skytebanen, som ligger fem minutter unna og er godt tilrettelagt for rullestolbrukere.

 

Kveldskos rundt leirbålet.
Sånne kvelder er vel verd å ta vare på!

 Videre disponerer vi også en flott gapahukleir ved Gåseflå i Hægeland. Denne leiren åpner for muligheter til å få store naturopplevelser med varierende utfordringsgrad samt muligheten til å overnatte ute.

Det siste på lista over muligheter du har på tur med oss, er rafting på Evje.
Gjennom samarbeid med eksperter på dette,er rafting nå mulig for mennesker med mange forskjellige typer bevegelseshemminger. MORO!

 

Bilder fra turene våre og stedene som er nevnt her, finner du på facebooksidene våre:

bottom of page